22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerTikTok YouTube'a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

TikTok YouTube’a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

TikTok, 60 dakikalık videolar yüklemeye imkan tanıyan yeni özelliği sınırlı bir kullanıcı grubuyla test ediyor. Bu adım, platformun uzun biçimli içeriklere yönelmesini işaret ediyor.


TikTok, ABD’de potansiyel bir yasakla karşı karşıya olmasına rağmen, uygulamayı uzun biçimli videolarla genişletiyor. 16 Mayıs’ta TechCrunch’a yaptığı açıklamada, kullanıcıların 60 dakikalık videolar yükleyebilme özelliğini test ettiğini doğruladı. Ancak, bu özellik şu anda sınırlı bir kullanıcı grubuna sunuluyor ve yakın zamanda geniş çapta kullanılabilir hale gelmeyecek.

TikTok’un Evrimi

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından ilk kez keşfedilen bu özellik, TikTok’un başlangıçta 15 saniyelik video sınırı ile piyasaya sürülmesinden bu yana geçirdiği değişimin son adımı. Zamanla bu sınır 30 saniye, 1 dakika, 3 dakika ve en sonunda 10 dakikaya kadar genişletildi. Şubat 2022’den bu yana, kullanıcılar bu genişletilmiş zaman ölçeğinden yararlanmaya devam ediyor.

Artık insanlar TikTok’ta tam TV şovları ve filmler izliyor. NBCUniversal bile Peacock sitcomu Killing It’in tam bölümlerini platforma yükledi (her ne kadar beş parçaya bölünmüş olsa da).

Uzun Biçimli İçeriğe Geçişin Etkileri

Ancak, bazı içerik oluşturucular ve uzmanlar, bu değişikliğin kısa biçimli içerik için gelen kullanıcıları dışarıda bırakabileceğini düşünüyor. CNN’e konuşan içerik oluşturucu Nikki Apostolou, “TikTok’a gelen birçok içerik oluşturucu var çünkü bu kısa biçimli video uygulamasıydı. Şimdi ise ‘mini YouTube’ olmak istiyorlar ve bu, kısa biçimli içerik için gelen içerik oluşturucuları dışarıda bırakıyormuş gibi hissediyorum” dedi.

Illinois-Chicago Üniversitesi’nden dijital kültür araştırmacısı Krysten Stein, TikTok’un neden uzun biçimli içeriğe evrildiğini açıkladı. “TikTok ilk başlatıldığında kısa biçimli video modeli gerçekten kullanışlıydı, insanları platforma hızlı bir şekilde çekebiliyordu, sürekli kaydırma ve hızlı geçişler vardı” dedi. “Şimdi TikTok, ‘reklamverenlere, insanların bir videoda daha uzun süre kalabileceğini göstermemiz gerekiyor’ diye düşünüyor. Ama izleyicilerin nasıl tepki vereceğini görmek ilginç olacak çünkü insanları uygulamada tutan şey videoların kısa olmasıydı.”

Gelecek Beklentileri

TikTok’un uzun biçimli içeriklere yönelmesi, platformun kullanıcı tabanında ve içerik stratejisinde önemli değişikliklere yol açabilir. Uzun vadede, bu değişikliklerin TikTok’un popülaritesi üzerindeki etkisi dikkatle izlenecek.

Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -