23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerTOYOTA yeni nesil ay aracını tanıttı

TOYOTA yeni nesil ay aracını tanıttı

Japonya Havacılık Araştırma Ajansı (JAXA) ve TOYOTA arasındaki işbirliği ile üretimi planlanan yeni nesil ay aracını gösteren bir video yayınladı. Paylaşılan bilgilerden aracın elektrikli yakıt hücresi teknolojisini kullanacağını ve ay yüzeyinde yolculukları güçlendirmek için güneş panelleriyle donatılacağını anlıyoruz. Ek olarak astronotlar aracın kendi iç basıncı altında olacakları için giysilerin bir süre çıkarabilecekler ve belli bir yaşam zamanına sahip olacaklar.

 {youtube}https://youtu.be/VSO1Cat2wWo{/youtube}

TOYOTA ve JAXA, gezicinin toplam 10.000 kilometreden fazla bir ay yüzeyi seyir aralığı olmasını bekliyor. Ay yüzeyinin toplam çevresinin yaklaşık 10,900km’den fazla olduğunu düşündüğünüzde bunun oldukça büyük bir başarı olduğunu söyleyebilriz.

JAXA ve TOYOTA‘nın yol haritası şöyle;

  • 2022’den itibaren: 1: 1 ölçekli prototip gezici üretimi ve değerlendirilmesi. Yine ayın kutup bölgelerini keşfetmek için gerekli sürüş sistemleri hakkında verilerin alınması ve doğrulanması testi
  • 2024’ten itibaren: Gezicinin mühendislik modelinin tasarımı, üretimi ve değerlendirilmesi; Gerçek uçuş modelinin tasarımı.
  • 2027’den itibaren: Uçuş modelinin üretimi ve performans ve kalite testleri.
HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -