24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaDonanımVESA, DisplayHDR True Black 600 sertifikasını duyurdu

VESA, DisplayHDR True Black 600 sertifikasını duyurdu

Video Electronics Standards Association (VESA), yüksek dinamik aralık (HDR) spesifikasyonlarına yeni bir ‘600‘ performans seviyesi eklediğini duyurdu. DisplayHDR True Black etiketiyle gelecek standart, VESA’nın yaygın olarak benimsenen Yüksek Performanslı Monitör ve Ekran Uyumluluk Test Spesifikasyonuna (DisplayHDR) dayanan, organik ışık yayan diyot (OLED) ve geleceğin microLED ekranları gibi emisyonlu görüntü teknolojileri için optimize edilmiş.

Yeni DisplayHDR True Black 600 sertifikası mevcut DisplayHDR, 400 ve 500 katmanlarından daha yüksek parlaklıkları etiketliyor. DisplayHDR True Black, VESA’nın DisplayHDR 1000 performans katmanına kıyasla daha büyük bir dinamik aralığa ve yükselme süresinde 4 kat iyileştirmeye ek olarak 100 kata kadar daha derin siyah seviyelerini tanımlıyor. Yine DisplayHDR True Black 600 seviyesi, True Black 500 seviyesine kıyasla parlaklıkta yüzde 20‘lik bir artış gerektiriyor ve OLED ekranlarda görülen olağanüstü siyah seviyesini ve renk kalitesini korurken gözle görülür şekilde daha parlak bir ekrana sahip oluyor. Bu da ev sineması ve oyun tutkunları için görsel olarak çarpıcı bir deneyim sunuyor.

VESA ayrıca ASUS Vivobook Pro 14, Vivobook Pro 14X ve Vivobook 15 dizüstü bilgisayarlar olmak üzere üç ürünün yeni DisplayHDR True Black 600 performans düzeyi için onaylandığını da duyurdu.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -