24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerVolvo'nun şehir kullanımı için ilk elektrikli kamyonu.

Volvo’nun şehir kullanımı için ilk elektrikli kamyonu.

Bugün Volvo, Volvo FL elektrik denilen ilk ticari elektrikli kamyonunu duyurdu. Özellikle kentsel alanlarda dağıtım ve atık yönetimi için tasarlanmış tasarlanan kamyon, yaklaşık 18 ton (17.64 ton) ağırlığında. Kullanılacağı alana bağlı olarak 100 ila 300 kWh arasında değişen farklı akü opsiyonlarına sahip olacak ve yaklaşık menzili 300 km olarak duyruldu.(186 mil)

Volvo kamyonlarını öncelikle Avrupa’da kullanıma sunacak. Satış ve seri üretim önümüzdeki yıl başlayacak. Pillerin 10 saatlik şarj süresi hızlı DC şarj ile 1-2 saate kadar inebiliyor. Kamyonlar süreli 175-248 beygir arası güç sunabiliyor. Volvo öncelikle kent kullanımına uygun aralara yöneldi. Eletrikli otobüsleri 2010’dan beri faliyette ve 4000’den fazla elektrikli otobüs sattı. Volvo, kentsel ortamda elektrikli kamyonlarla ilgilenen tek şirket değil. Daimler’in eCanter’i ABD ve Japonya’da sırasıyla 7-Eleven ve UPS için teslimat yapıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -