24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerXbox Series X iki farklı model ile mi gelecek?

Xbox Series X iki farklı model ile mi gelecek?

Microsoft merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu Xbox X serisini ilk kez Game Awards 2019 kapsamında tanıtmıştı. Konsol hakkında yeni bilgiler de meraklıları ile paylaşıldı.

 {youtube}https://youtu.be/0tUqIHwHDEc{/youtube}

Önceki haberimizde ‘Series’ ibaresinin yer alması konusunda yine ara konsollar ile karşılaşabiliriz demiştik. Fakat Microsoft’un konsolu iki farklı şekilde piyasaya sunacağı söylentileri sıklaşmaya başladı. Buna göre Xbox Series X, daha ucuz olacak Lockhart kod adlı düşük ve Anaconda kod adlı daha güçlü bir sürüm ile piyasada olacak.

Paylaşılan bilgilere göre Lockhart, 1440p çözünürlükte 60/fps oyun oynatabilecek. Bu sürümde bir optik sürücü yer almayacak. Anaconda’ya göre daha düşük bir GDDR6 bellek ile gelecek. Muhtemelen 12GB. Fiyat olarak uygun olacak bu model PS4 Pro ve Xbox One S’in yerini hedefleyecek. Xbox oyunlarıyla geriye uyumluluk da her iki konsolun ortak özellikleri arasında yer alacak.

 {youtube}https://youtu.be/qJWI4bkD9ZM{/youtube}

Project Scarlett ile açıklanan tüm özelliklere sahip olacak Anaconda kod adlı Xbox Series X modeli ise sorunsuz bir şekilde 4K’da 60/fps oyun oynatabilecek. Süper hızlı bir SSD ve daha güçlü VRAM ile gelecek. Her iki modelde AMD’nin 7nm sürecinde üretilen Zen 2 SoC‘u ve Navi GPU‘suna sahip olacak. Bu model Xbox One X’e göre tam iki kat daha fazla GPU gücü sunuyor.

Buna ek olarak Microsoft, Xbox Series X‘de Değişken Hız Gölgelendirme teknolojisi, minimize edilmiş giriş gecikmesi için “Otomatik Düşük Gecikme Modu” ve “yükleme sürelerini azaltan” yeni nesil bir NVMe SSD‘ye yer verecek. Xbox Series X, PlayStation 5 gibi 2020’nin tatil sezonunda raflardaki yerini alacak.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -