19.2 C
İstanbul
18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana SayfaKültürFBI, halka açık telefon şarj istasyonlarının kullanmaması konusunda uyarıyor

FBI, halka açık telefon şarj istasyonlarının kullanmaması konusunda uyarıyor


FBI, tüketicileri, cihazlarının kötü amaçlı yazılımlara maruz kalmasını önlemek için halka açık telefon şarj istasyonlarını kullanmamaları konusunda uyarıyor.

FBI’ın Denver şubesinden geçen hafta atılan bir tweet’e göre, alışveriş merkezlerinde ve havalimanlarında bulunan türden halka açık USB istasyonları, kötü amaçlı aktörler tarafından kötü amaçlı yazılım ve izleme yazılımı yaymak için kullanılıyor. 

Tweet’te “Kendi şarj cihazınızı ve USB kablonuzu taşıyın ve bunun yerine bir elektrik prizi kullanın” tavsiyesinde bulundu. Telefonunuzu şarj etmek için kullandığınız kablo aynı zamanda telefonunuzdan diğer cihazlara veri göndermek için de kullanılır. Örneğin iPhone’unuzu şarj kablosuyla Mac’inize bağladığınızda telefonunuzdaki fotoğrafları bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Editörün Notu: Gücün karanlık tarafında aslına bakarsanız çok daha zekice taktikler var. Bahsi geçen şarj istasyonlarında telefonunuza sızmaya çalışanlar kablolarını özellikle unutuyorlar. Hatta bu tip kabloları hediye alabilirsiz ya da promosyon olarak dağıtıldığına bile şahit olabilirsiniz. Uyanık olmaktan başka çareniz yok.

Alp ÖZDEMİR
Alp ÖZDEMİRhttps://hardwaremania.com
Alp an engineer with a passion for all things tech He has spent years honing his skills in the field and is always eager to share his knowledge&insights with others
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -