24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerAMD: PS5 ve Xbox Series X'e hayat verecek işlemci ve ekran kartları...

AMD: PS5 ve Xbox Series X’e hayat verecek işlemci ve ekran kartları yolda!

AMD CEO’su Lisa Su, şirketin ikinci çeyrek planları arasında pek çok beklenen ürünün lansmanının 2020 içerisinde gerçekleşeceğini duyurdu. Bunlardan en önemlileri ise AMD’nin PS5 ve Xbox Series X dahil olmak üzere yeni nesil konsol yongalarında kullandığı işlemci ve GPU’lar yer alıyor.

Şu sıralar PC’lerini AMD parçalarıyla yükseltmeyi planlayan kullanıcıların biraz daha beklemesini tavsiye edebiliriz. Hatırlarsanız Intel, CPU’ları için zaten gecikmiş olan 7nm işlem çıkışını 2022‘ye kadar geri çektiğini açıklamıştı. Dahası, Intel’in donanım şefi Dr. Venkata “Murthy” Renduchintala da Ağustos ayında şirketten ayrılıyor. AMD hali hazırda Intel’in yaşadığı bu gecikmeleri de fırsata çevirmek istiyor.

Geçtiğimiz çeyrekteki başarısını devam ettirmeye kararlı olan AMD önümüzdeki haftalarda daha fazla güç ve sağlam pil ömrü sunan Ryzen 4000 mobil işlemcilerini piyasaya sürecek. Yıl sonunda ise yeni nesil konsollara hayat verecek Zen 3 mimarili işlemci ve RDNA 2 mimarili ‘Big Navi‘ ekran kartlarını piyasaya sürecek. AMD, devam eden COVID-19 salgını nedeniyle yılın geri kalanında hala belirsizlik beklediğini de ekliyor. Ancak önümüzdeki dönemde şirketin tüketici odaklı lansmanları ile piyasayı hareketlendirmeye devam edeceğini söyleyebiliriz.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -