23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerApple'ın yeni amiral gemileri iPhone 11 Pro ve Pro Max olacak!

Apple’ın yeni amiral gemileri iPhone 11 Pro ve Pro Max olacak!

Apple, California Cupertino kampüsündeki Steve Jobs Theater’da düzenlediği basın toplantısıyla yeni amiral gemisi telefonları iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max‘ı tanıttı.

Yeni iPhone’lar, iPhone X’in 2017’de piyasaya sürülmesinden bu yana Apple’ın akıllı telefon ailesi için en büyük atılımı olarak kabul ediliyor. Her iki modelde maksimum 1.200 nit parlaklığa sahip HDR 10 Dolby Vision destekli Süper Retina XDR ekran ile geliyor.

 {youtube}https://youtu.be/cVEemOmHw9Y{/youtube}

iPhone 11 gibi Pro modeli de Apple’ın saniyede bir trilyon işlemi gerçekleştirebilecek 8,5 milyar transistöre sahip en son A13 Bionic yongasını kullanıyor. Yeni yonga, Apple’ın önceki mobil yongalarından daha fazla bölümlenmiş alana sahip olarak iki performans çekirdeği, dört verimlilik çekirdeği ve 8 çekirdekli bir sinir motoru ile geliyor.

Apple, pil konusunda yeni işlemci ile iPhone 11 Pro’nun iPhone XS’den dört saat daha uzun, Max sürümünün ise önceki iPhone XS Max’e göre beş saat daha verimli olduğunun altını çiziyor.

iPhone 11 Pro‘nun üç kamerasından bir tanesi F / 1.8 diyafram açıklığı ve 12MP genişliğinde. Bir diğer kamera da ise f / 2.0 diyafram ile 12MP’lik telefoto lens kullanılıyor. Üçüncü kamerada ise 12MP f / 2.4 diyafram ile ultra geniş lens kullanılıyor.

Kameranın ne denli başarılı olacağını ise Apple’ın Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller, yeni Deep Fusion fotoğraf modu özelliği ile tanıttı. Temelde bu özellik deklanşöre basmadan önce dokuz resim çekiyor ve bunları son derece yüksek çözünürlüklü bir görüntü halinde derliyor.

iPhone 11 Pro’nun kameralarının üçü de video çekimi için kullanılabilecek. Kameralar birlikte çalışırak biriyle çekim yaparken diğer sensörlere otomatik netleme ve pozlama bilgilerini gönderecek. Bu da kesintisiz kayıt yaparken lensler arasında geçiş yapmaya olanak sağlayacak.

iPhone 11 Pro, 999 $‘dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. iPhone 11 Pro Max’in fiyatı ise 1.099 $ olacak. Her iki telefon da 13 Eylül Cuma günü saat 17: 00’de ön sipariş için açılacak. 20 Eylül’de ise sevkiyatına başlanacak.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -