19.7 C
İstanbul
19 Mayıs 2024 Pazar
Ana SayfaHaberlerASUS'dan harici ekran kartı destekli katlanabilir dizüstü: ROG Flow X13

ASUS’dan harici ekran kartı destekli katlanabilir dizüstü: ROG Flow X13

Oyun dizüstü bilgisayarlarında sadece hızlı donanım yükseltmeleriyle yetinmeyeceğini gösteren ASUS bu defa harici ekran kartı desteği ve katlanabilir yapısıyla yepyeni ROG Flow X13 dizüstü oyuncu bilgisayarını tanıttı. Bu model güçlü donanım bileşenlerinin yanı sıra çok yönlülük ve günlük kullanımda rahatlılığı hedefliyor.

2’si 1 arada formundaki kompakt yapısı tek bir pakette kullanıcılara büyük bir ergonomi sunuyor. Sekiz çekirdekli AMD Ryzen 9 5980HS işlemcisi ve özel GeForce GTX 1650 ekran kartı ile günlük kullanım, oyun ve çoklu görev için ciddi bir güç hedefliyor. 360° menteşeli yapısı, özel kalemi ve dokunmatik ekran görüntüleme özelliği sayesinde ise etkileşimi üst düzeye çıkararak çizim ve sunum için de kolay bir geçiş olanağı sunuyor. İkili 16:10 formatındaki ekran yapısı 120 Hz yüksek yenileme hızı ve Ultra HD, 4K çözünürlük desteğine sahip.

Bu dizüstü modelinin en büyük özelliği ise harici olarak ekran kartı bağlanmasına izin veren eGPU desteğine sahip olması oluyor. Özel bir PCIe 3.0 x8 arabirimi üzerinden harici ekran kartı bağlanmasına izin veren bu yapı doğrudan CPU’ya erişebiliyor. Öyle ki bu bağlantının Thunderbolt 4’ten daha hızlı olduğu söyleniyor. GeForce RTX 3080‘e kadar ekran kartı desteği sunan eGPU, özel bir USB 3.2 Gen 2 bağlantısı ve entegre 280 W AC adaptörü ile kolayca bağlanabiliyor.

ROG Flow X13, yalnızca 15,8 mm inceliğinde ve 1,3 kg ağırlığa sahip. Ultra ince 13 “ büyüklüğündeki dizüstü enerji açısından da oldukça verimli. Tam güçte çalışmak için 100 W Type-C adaptöre ihtiyaç duyuyor ve dolu bir pil ile 10 saate kadar video oynatma süresi vaat ediyor. Ürünün fiyat bilgisi ve çıkış tarihi henüz belli değil.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -