23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerGIGABYTE'dan overclock tutkunlarına özel Z590 AORUS Tachyon

GIGABYTE’dan overclock tutkunlarına özel Z590 AORUS Tachyon

GIGABYTE, üst düzeyde CPU ve bellek hız aşırtma becerilerini arayan overclock meraklıları için yeni bir anakart olan Z590 AORUS Tachyon‘u duyurdu. Anakart özellikle uzay montaj için optimize edilmiş bir düzenle tasarlanmış. Her biri 100A DrMOS ve tam Tantal kondansatör düzenine sahip iki adet 8 pinli EPS konektörü ve doğrudan 12 VRM fazından güç alan güçlü bir CPU VRM çözümü ile geliyor. Bu modelde en yüksek frekansların yakalanabilmesi için iki adet DDR4 DIMM yuvası üzerinden kanal başına 1-DIMM (1DPC) bellekler çalıştırılabiliyor. Anakart ayrıca BIOS profil seçimi, yeniden başlatma, manuel BIOS ROM seçimi, LN2 optimizasyonu gibi bir dizi özel hız aşırtmacı dostu özelliği de beraberinde sunuyor.

GIGABYTE Z590 AORUS Tachyon‘da, ikisi Gen 4 olan (11. Nesil “Rocket Lake” desteğiyle) ve x16 / NC veya x8 / x8’de çalışan dört adet PCI-Express x16 slotu yer alıyor. Slotların diğer ikisi ise Z590 PCH’ye bağlanan Gen 3 x4 / x1 olarak belirlenmiş. Depolama bağlantıları içerisinde ise bir adet Gen 4 x4 ve diğerleri de Gen 3 x4 olan üç adet M.2 NVMe yuvası yer alıyor. Diğer bağlantılar arasında Realtek ALC1220-VB CODEC tarafından desteklenen yerleşik ses çözümü, Intel i225-V denetleyiciden güç alan 2.5 GbE kablolu ağ arabirimi ve Intel AX210 denetleyiciden güç alan 802.11 ax (Wi-Fi 6E) yer alıyor. Anakartın fiyat bilgisi ise henüz açıklanmadı.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -