23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerIntel'in Xe grafikli Tiger Lake işlemcileri Ryzen 4000'e kafa tutuyor!

Intel’in Xe grafikli Tiger Lake işlemcileri Ryzen 4000’e kafa tutuyor!

Intel yenilenmiş Logo tasarımı ile 11. nesil Core “Tiger Lake” işlemcilerinin sunumunu gerçekleştirdi. Yeni silikon serisi dahili Iris Xe grafik çipsetine sahip ve Intel’in en yeni 10nm “SuperFin” sürecini kullanıyor. Tiger Lake işlemciler daha iyi güç verimliliği ile daha yüksek performans sundukları için ince ve hafif dizüstü bilgisayarları hedefliyor. Ayrıca Intel, AMD’nin Ryzen 7 4800U işlemcisini geride bıraktığını söylüyor.

Yeni işlemciler, Intel Evo platformunun bir parçası olarak piyasada olacaklar. Evo markası şirketin geçen yıl piyasaya sürdüğü Project Athena spesifikasyonlarına göre dizüstü bilgisayar işlemcilerinde yeni bir mihenk taşı olmayı hedefliyor. Şirketin bu yıl Evo rozetine sahip 20’den fazla dizüstü bilgisayar ile piyasada olması bekleniyor.

Tanıtımda toplamda dokuz Tiger Lake işlemcisi gösterildi ve bunlar iki grupta toplanmış. Bunlardan beşi UP3 ailesinde, dördü de UP4 ailesinin bir parçası. Hatırlarsanız bu durum önceden U ve Y serisi olarak ayrılıyordu. UP3 yongalarda 12-28W ve UP4’te  ise 7-15W arasında değişen TDP değerleri mevcut.

Tiger Lake serisinin amiral gemisi olarak kabul edilen Intel Core i7-1185G7, 96 EU ve 12MB L3 önbelleğe sahip. İşlemci 1.35GHz hızında Iris Xe GPU ile geliyor ve dört çekirdek / 8 iş parçacığı var. Temel frekansı 3GHz ancak Turbo modunda 4.8 GHz‘e kadar çıkabiliyor. Ek olarak bu işlemci için Intel web sitesinde Ryzen 7 4800U’dan daha iyi performans gösterdiğini gösteren bazı test sonuçlarını da paylaştı.

lkjjklj

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -