23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMicrosoft, Windows 11 güncellemelerinden desteklenmeyen bilgisayarları yasaklayacak

Microsoft, Windows 11 güncellemelerinden desteklenmeyen bilgisayarları yasaklayacak

Microsoft‘un yakında çıkacak olan işletim sistemi Windows 11 bilindiği üzere ‘donanım güvenilir platform modülü 2.0’ (TPM 2.0) gereksinimi ile oldukça konuşuldu. Her ne kadar işletim sisteminin TPM 2.0 gereksinimi çeşitli yollar ile aşılsa da Microsoft bu kararından vazgeçecek gibi gözükmüyor. Öyle ki son paylaşılan bilgilere göre Windows 11’in resmi gereksinimlerini karşılamayan ve TPM 2.0 uyumluluğu olmayan sistemlerde Windows 11 güncellemelerinin alınması engellenecek.

Microsoft eski sistemlerde Windows 11’in yüklenmesine emgel olmayacaklarını fakat bu bilgisayarları “desteklenmeyen” olarak değerlendirileceklerini ve Windows Update‘e erişiminin kısıtlanacağını söylüyor. Böylece bu bilgisayarların önemli güvenlik güncellemelerini almasına engel olunacak. Elbette bunun ne gibi güvenlik sorunlarını beraberinde getireceğini Microsoft’un düşündüğünü umuyoruz. Şirket, Windows 10 desteğini 14 Ekim 2025‘e kadar sürdürmeyi planlıyor. Bu da Windows 10 için dört yıl daha güvenlik güncellemelerinin geleceği anlamını taşıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -