22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMicrosoft, Xbox için Acer, Asus ve Philips'in tasarladığı monitörlerini duyurdu

Microsoft, Xbox için Acer, Asus ve Philips’in tasarladığı monitörlerini duyurdu

Microsoft, ‘Designed for Xbox‘ programını genel oyun deneyiminin ayrılmaz bir parçası olarak yeni monitör ailesi ile genişletiyor. Microsoft bu monitörlerin Xbox Series X/S‘in HDMI 2.1 arayüzünden en iyi şekilde faydalanması için Acer, Asus ve Philips‘in dahil olduğu partnerler ile birlikte çalışıyor.

Acer Xbox Edition oyun monitörü (model XV282K KV) HDMI 2.1 aracılığıyla 4K çözünürlükte 120Hz’yi destekliyor. 28-inçlik bu ekranda düşük 1 ms tepki süresi, en karanlık ve en parlak ışıklar arasındaki kontrast düzeni için de VESA DisplayHDR 400 sertifikası mevcut. Ayrıca AMD FreeSync Premium Pro‘ya hazır.

Asus ROG Strix Xbox Edition oyun monitörü ise (model XG43UQ) 43-inç büyüklüğünde. Bu monitör de 1 ms tepki süresiyle HDMI 2.1 üzerinden 120 Hz’de 4K desteği sağlıyor. Yine FreeSync Premium Pro‘ya hazır. Bu modelin DCI-P3 renk gamının yüzde 90’ını kapsadığını ve DisplayHDR 1000 sertifikasına sahip olduğunu da belirtelim.

Bu monitörlerin en dikkat çeken üyesi ise Philips’in Momentum 559M1RYV modeli oluyor. 55 ekran, bir TV’yi aratmayacak boyutları ile diğer monitörler gibi 4K çözünürlükte 120Hz’yi destekliyor. Yine VESA DisplayHDR 1000 sertifikası ile AMD FreeSync Premium Pro ortak özellikleri arasında yer alıyor. Diğer modellerden ise ses uzmanları Bowers & Wilkins tarafından özel olarak üretilmiş dahili ses sistemiyle ayrılıyor.

28-inç Acer Xbox Edition modelinin fiyatı $949.99, Asus ROG Strix Xbox Edition modelinin fiyatı $1,399, Philips Momentum 559M1RYV modelinin fiyatı ise $1,599 olarak belirlenmiş. Monitörlerin önümüzdeki aylarda satışa çıkması bekleniyor. Ülkemiz fiyatı konusunda ise henüz bir bilgi yer almıyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -