24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMSI üst sınıf AMD tabanlı anakartlarını satışa sundu

MSI üst sınıf AMD tabanlı anakartlarını satışa sundu

MSI, 3.nesil AMD Ryzen Threadripper işlemciler ve TRX40 yongasetinin lansmanıyla birlikte yeni üst sınıf AMD tabanlı anakartlarının satışa çıktığını duyurdu. Yeni 3.nesil AMD Ryzen Threadripper işlemciler 7nm mimarisiyle üretildi ve en yeni PCIe 4.0 arayüzü sayesinde gelişmiş performans ile bellek frekansları ve kapasiteleri sunuyor.

MSI, bu performansa farklı amaçlara ve kullanıcılara yönelik üç adet yeni TRX40 tabanlı anakartla hazır: Creator TRX40, TRX40 PRO 10G ve TRX40 PRO WIFI.

Creator TRX40

İçerik üretimi için en zor taleplere cevap verebilen Creator TRX40 anakart, her anlamda çok iyi tasarlandı. Dizayn olarak kristal işçiliği öne çıkıyor ve ışığı her yöne, milyonlarca renk efektiyle dağıtıyor. Creator TRX40 ayrıca en iyi donanım ile maksimum performans ve yıllarca dayanacak uzun parça ömrüne sahip.

Eksiksiz termal çözüm

Üst sınıf AMD işlemcilerin performansını maksimum seviyeye taşıyabilmek için Creator TRX40 üzerinde güçlü bir termal tasarım kullanıldı. Muhteşem bir işçilikle üretilen aluminyum kapağa sahip büyük heatsink, katlamalı kanat yapısı ile işlemciyi soğutmak için daha fazla alana sahip. Genişletilmiş heat-pipe tasarımı, sıcaklığı daha hızlı ve etkin şekilde dağıtıyor. Yongaseti termal tasarımında ise Frozr heatsink kullanıld. Propeller Blade teknolojisine sahip çift rulmanlı patentli fanlar daha fazla hava akımı üreterek M.2 cihazlarınızın ısı kaynaklı tıkanmaya maruz kalmasını önlüyor.

Lightning Gen 4 Çözümü

En yeni PCI4.0 teknolojisine sahip 4.nesil Lightning çözümü, 64GB/sn ile son derece hızlı veri aktarımı sağlar. PCIe 4.0 ayrıca hem eski, hem de daha yeni özellikleri desteklemek için geriye ve ileriye dönük uyumluluğa sahiptir. PCI-E Steel Armor, fazladan lehim noktaları ile ağır ekran kartlarına gerekli yapısal desteği sunarken elektromanyetik sinyal girişimini de engeller. Creator TRX40 üzerinde ayrıca 64Gb/sn ile en yüksek transfer hızına sahip 3 adet Lightning Gen 4 M.2 yuvası bulunur.

Core Boost Teknolojisi ve Doğrudan Dijital Güç Tasarımı

Creator TRX40 anakart, güçlü bir VRM tasarımına sahiptir. Ağır işlemci yüklerini kaldırabilmek için 16 fazlı 70A dijital güç işletimi sunar. Çift 8-pin güç konnektörü sayesinde ani kapanmalar gibi sorunları önleyecek kararlı elektrik iletimine sahiptir. Core Boost teknolojisi, CPU güç iletim sistemlerinde bir simge haline gelmiştir. Optimize edilen devre tasarımı, yüksek kaliteli güç transfer bileşenleri ile hatasız akım iletir.

En yeni ağ çözümleri

networkpp.jpg

Beklentileri yüksek olan tasarımcılar ve profesyonel kullanıcılar için ağ çözümleri önemlidir. Creator TRX40, 10G Super LAN bağlantısını da kapsayan çift LAN çözümü ile gelir. 1G Super LAN, diğer 10G destekli cihazlarla çalıştığında düşük gecikme 4K videolar, dev boyutlu resimler gibi büyük dosyaları 10Gb/sn’ye varan bant genişliği ile aktarma yeteneğine sahiptir. Hem internet, hem de Ethernet bağlantısı için zaman kazandıran, takım oyunları ve yük dağılımına olanak tanıyan Dual LAN çözümü mevcuttur. Ayrıca en yeni WiFi çözümü olan Wi-Fi 6 AX ile eski standarda göre 3 kat bant genişliği ve çift yönlü MU-MIMO teknolojisi sayesinde 4 kat ağ kapasitesine sahiptir.

Maksimum sayıda USB portu

Tasarımcılar için özel olarak tasarlanan Creator TRX40, 19 adet USB portu ile donatıldı. Böylece artık yer açmak için hiçbir cihazı portundan çıkarmak zorunda kalmayacaksınız. Ayrıca Creator TRX40 en yeni USB 3.2 Gen 2×2 arayüzüne sahiptir. Sıradan USB3.2 bağlantılarından 4 kat daha hızlı olan bu bağlantı, büyük verileri kopyalamak için zaman kaybetmenizi engeller. Yeni USB3.2 Gen 2×2 arayüzünü destekleyen depolama cihazları arasına yakında katılacak olan Western Digital WD_BLACK P50 Game Drive SSD ile 2000MB/sn’ye varan okuma hızlarını görebileceksiniz.

creator trx40 main block.jpg

usbnumber.jpg

TRX40 PRO 10G ve TRX40 PRO WIFI

Profesyonel ve ofis kullanımı için TRX40 PRO 10G ve TRX40 PRO WIFI anakartlar farklı beklentileri karşılayacak şekilde üretildiler. 12+3 dijital güç fazı ve çift 8-pin EPS-12V güç konnektöründen oluşan geliştirilmiş güç tasarımına geniş PWM Heatsink, heatpipe ve Frozr heatsink dahil edilerek mükemmel bir soğutma çözümü elde edildi. Üst sınıf işlemcilerde en yüksek hızda çalışırken bile en iyi ısı giderimine sahip olan bu anakart üzerinde ayrıca, ısıya bağlı tıkanmaları ve sinyal gürültüsünü önlemek için M.2 Shield Frozr heatsink ile donatılmış 2 adet Lightning Gen 4 M.2 yuvası bulunuyor.

10gcard.jpg

10G Super LAN kartı

Hem TRX40 PRO 10G, hem de TRX40 PRO WIFI anakartlarda, 20 Gbps transfer hızına ulaşabilen en yeni USB çözümü olan Lightning USB 20G bulunuyor. Tümleşik Dual LAN ile 2.5G ve Gigabit LAN bağlantısı sayesinde çok daha verimli ve kararlı bir ağ bağlantısı kurabilirsiniz. Özellikle TRX40 PRO 10G üzerindeki 10G Super LAN kartı, çok daha yüksek bant genişliği ve daha düşük gecikme ile büyük dosyalarınızın iletimini kolaylaştıracak. TRX40 PRO WIFI ise tümleşik Wi-Fi 6 AX çözümü sayesinde kablosuz ağlarda çift yönlü MU-MIMI teknolojisi sayesinde bant genişliğini 3 kat, ağ kapasitesini ise 4 kat arttırıyor.

wifi6ax.jpg

Wi-Fi 6 AX Çözümü

TRX40 PRO 10G ve TRX40 PRO WIFI anakartlarla gelen ve üzerinde fan ve heatsink bulunan harici M.2 XPANDER-Z GEN 4 kartı sayesinde daha fazla depolama için 2 adet M.2 slotu sunuyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -