22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerNintendo Switch Pro, 4K Çözünürlüğü ve NVIDIA DLSS'i destekleyebilir

Nintendo Switch Pro, 4K Çözünürlüğü ve NVIDIA DLSS’i destekleyebilir

Bloomberg‘in haberine göre Nintendo‘nun bir sonraki Switch konsolu, Deep Learning Super Sampling’i (DLSS) destekleyen bir NVIDIA GPU kullanabilir. Yeni yonga sayesinde yenilenmiş Switch, bir TV’ye bağlandığında 4K kalitesine kadar görüntü verebilecek. Ayrıca yükseltilmiş bir CPU ve artırılmış bellek içereceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Daha önceki Bloomberg haberinde yeni nesil Switch’in 7-inç 720p OLED bir ekrana ve 4K çıkışa sahip olacağı bildirilmişti. Son gelen haberde ise NVIDIA’nın RTX kartlarında kullanmaya başladığı DLSS teknolojisi yeni konsolda kullanılacak. Bu sayede 4K yükseltme ile çok daha kaliteli grafikler alınabilecek. Elbette yenilenmiş NVIDIA GPU’nun yerel 4K mı yoksa daha düşük bir çözünürlükten yükseltme için mi destek sunacağı henüz net değil. Tahminimiz doğal 1080p çözünürlüğü 4K’ya yükselteceği yönünde.

Yükseltilmiş Switch’in piyasaya sürülmesinin 2021 tatil sezonu için planlandığı bildiriliyor. Raporda mevcut 300 dolarlık fiyat yerine 350-400 dolar gibi daha yüksek bir fiyat tercih edilebileceği de belirtiliyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -