22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerPlayStation 5 için SSD desteği bu yaz gelecek

PlayStation 5 için SSD desteği bu yaz gelecek

Sony, PlayStation 5 için aktif olmayan M.2 yuvasının bu yaz gelecek yazılım güncellemesi ile açılacağını duyurdu. Böylece eğer bir tane alabildiğinizi varsayarsak PlayStation 5’in depolama sorunu da çözülmüş olacak. Bildiğiniz üzere konsolda 825GB kapasiteli özel bir SSD kullanılıyor. Lakin bu depolama çözümünün sadece 667GB‘lık bir kısmı kullanıma sunuluyor. Hal böyle olunca da Call of Duty gibi bir tane oyunun bile 133GB boyuta ulaştığı senaryolarda konsolun depolama kapasitesi yetersiz kalıyor. 

Bu haber PlayStation 5 için en çok beklenen haberlerden bir tanesiydi. Bloomberg‘in bildirdiğine göre şu anda piyasada bulunan sadece birkaç M.2 SSD, Sony’nin uyumluluk kriterlerini karşılayabiliyor. Resmi donanım desteği ise yaz aylarında yazılım güncellemesi ile gelecek. Böylece uyumlu bir M.2 SSD alarak depolama kapasitesini artırmak mümkün olacak. Tabii şu an tek dileğimiz Sony’nin bir an önce konsolun üretim sıkıntısını ‘her ne kadar böyle bir şeyin olmadığını iddia etseler de!’ çözmesi.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -