22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerPlayStation 5'in tüm donanımı sergilendi!

PlayStation 5’in tüm donanımı sergilendi!

Sony merakla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5‘in tüm donanımının sergilendiği (teardown) videoyu oyuncular ile paylaştı. Videoda özellikle yeni fan tasarımı ve devasa soğutucusu ilk dikkat çeken donanım özellikleri arasında yer alıyor. Hali hazırda konsolu ilk deneyenler de bu tasarımın artılarını doğrular nitelikte, PS4’ün aksine çok sessiz çalıştığını dile getiriyorlar.

 {youtube}https://youtu.be/CaAY-jAjm0w{/youtube}

PlayStation 5’te 8 çekirdekli ve 3.5 GHz hızında çalışan Zen 2 mimarili özel bir AMD işlemciye yer veriliyor. RDNA2 mimarili ışın-izleme (Ray-tracing) teknolojisini de destekleyen GPU ise 2.23 GHz hızında çalışacak ve 10.28 TFLOP bir işlem gücüne sahip olacak. 16 GB GDDR6 belleği ise 448GB/s bant genişliği sunacak.

Sony, Microsoft’un Xbox Series X‘de kullandığı 1TB kapasiteli özelleştirilmiş NVME SSD çözümünün altında bir alan tercih etmiş.  Konsolda 825GB kapasiteli özel bir SSD kullanılıyor. Bu SSD, 5.5GB/s gibi çok yüksek veri transfer süreleri sağlayacak. Bu konuda Cerny, ‘Yükleme süreleri olmayacak.’ diye özellikle vurguluyor.  Sony, XSX’de yer alan genişletilebilir kartlara alternatif olarak NVMe SSD slotu sunuyor. Bu sayede PCIe 4.0’ı da destekleyen 3. parti çözümler ile kapasiteyi artırmak mümkün. Yine harici olarak USB destekli depolama birimleri de destekleniyor. Optik sürücü tarafında ise PS4’ün standart Blu-ray okuyucusu 4K UHD Blu-ray‘e terfi ediyor. 

19 Kasım‘da ülkemizde de satışa çıkması beklenen PlayStation 5 için yurt dışı fiyatları ise şöyle; PlayStation 5 Digital Edition 399,99 dolar/euroPlayStation 5: ise 499,99 dolar/euro fiyat etiketi ile raflardaki yerini alacak. Cihazın Türkiye fiyatına dair henüz resmi bir açıklama yok.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -