22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerSamsung, Avrupa'nın en çok satan telefonu ünvanını Xiaomi'ye kaptırdı!

Samsung, Avrupa’nın en çok satan telefonu ünvanını Xiaomi’ye kaptırdı!

Samsung her ne kadar dünyanın en büyük telefon üreticisi ve satıcısı olsa da artık Avrupa’nın en çok satan telefon markası ünvanına sahip değil. Bu ünvanı Apple‘a kaptırdığı düşünülebilir lakin durum öyle değil. Çinli devi Xiaomi artık Avrupa’nın en çok satan telefon markası olarak her iki devi de geride bırakmış durumda.

Strategy Analytics‘e göre, Xiaomi ikinci çeyrekte Avrupa’da 12,7 milyon akıllı telefon satarak % 25,3‘lük bir pazar payı elde etti. İkinci sıradaki Samsung, % 24’lük bir payla 12 milyon sevkiyat yapmış gözüküyor. Xiaomi, Avrupa’daki yıllık büyümesini bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla etkileyici bir şekilde % 67,1‘e yükselti. Samsung ise % 7 oranında geriledi. Diğer Çinli firmalardan Oppo ve Realme de sevkiyatlarını artırmış durumda. Bu sevkiyatlarda dördüncü sıradaki Oppo yıllık % 180, Realme ise % 1800‘lük bir artış yakalamış durumda.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -