22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerSamsung dizüstü bilgisayarlar için OLED panel üretimine başladı

Samsung dizüstü bilgisayarlar için OLED panel üretimine başladı

Teknoloji ve teknik özellikler söz konusu olduğunda dizüstü bilgisayar ekranlarının genellikle TV’lere veya PC monitörlerine kıyasla biraz geride kaldığını söyleyebiliriz. Bu durumun değişeceğini artık söylemek mümkün. Zira Samsung dizüstü bilgisayarlar için 13,3-16 inç büyüklüğünde OLED panellerin seri üretimine başladığını duyurdu.

Samsung şimdilik bu OLED panellerin maliyetlerini düşürmek ve böylece düşük fiyatlı ürünlere de dahil etmek için ilk aşamada sadece 1080p çözünürlüğe sahip paneller sunacak. İlk gelen bilgilere göre bu paneller klasik LCD ekranlardan 10 kata kadar daha yüksek yanıt süresine sahip olacak. Yine DCI-P3 kapsamını % 120 oranında karşılayacak ve gerçek siyah renkler için sadece 0.0005 nit minimum piksel parlaklığı sunacak. OLED panellerin tam olarak hangi ürünlerde kullanılacağı ise henüz belli değil.

{youtube}https://youtu.be/J1Od-r0k-fY{/youtube}

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -