22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerSony, PlayStation 5'te biri daha sesli olan iki farklı fan kullanmış!

Sony, PlayStation 5’te biri daha sesli olan iki farklı fan kullanmış!

Yeni neslin en hızlı satan konsolu olmayı başaran PlayStation 5 tatil döneminde stokları tüketmiş görünüyor. Elbette şanslı kullanıcılar konsollarına kavuştular. Konsolun en büyük özelliklerinden bir tanesinin de kuşkusuz önceki nesle göre sessiz çalışan fanı olduğunu biliyoruz. Son gelen haberlerde ise bazı konsolların daha sesli çalıştığı belirtiliyor. Bunun en büyük sebebinin ise Sony‘nin konsolda iki farklı fan tasarımını kullanması gösteriliyor.

Fransız teknoloji web sitesi Les Numériques‘da yer alan haberde PlayStation 5’te kullanılan iki farklı fan tasarımı A ve B olarak ayrılmış. Buna göre A olarak işaretlenen fanın gürültü seviyesi 39dBA olarak ölçülmüş ve çoğunlukla sessiz olarak belirtilmiş. B model olarak işaretlenen fanda ise ses seviyesi 43dBA olarak ölçülmüş ve bu modelde gıcırtı benzeri bir ses olduğu da eklenmiş. 

Ses seviyesindeki farklılık daha çok fanların kanat sayısı ve B modelindeki kapalı kanat tasarımından kaynaklanıyora benziyor. Zira daha sessiz olan fan modelinde 23 adet daha ince kanat yer aldığı görülüyor. Sesli olan model ise 17 adet fan kanadına sahip ve belirgin bir şekilde daha kalın olduğu görülüyor. Genelde daha az kanatlı fanlar daha yüksek hızda dönmeleri için daha fazla güce ihtiyaç duyarlar. Böylece yeterli soğutma sağlayabilir fakat haliyle daha gürültülü çalışırlar. Elbette konsolu alırken bu tercihi yapmak pek olası değil. Farkı anlayabilmek için konsolun kapağını açıp, fanın arka plastik çemberinde yer alan nokta sayısına bakmanız gerekiyor. Sesli olan B fanı belirgin nokta sayısıyla diğerinden ayrılıyor. PlayStation 5’inizde hangi fan kullanılmış bu şekilde öğrenmeniz mümkün. Sony’nin neden böyle bir tercih yaptığını tabii bilmiyoruz. Vardır bir bildiği diyelim! 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -