23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerSosyal medya düzenlemesinin detayları belli oldu

Sosyal medya düzenlemesinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, sosyal medyaya yönelik yasal düzenleme mesajının ardından gözler, Meclis’e sevk edilecek teklife çevrildi. Düzenlemenin, AK Parti’nin Nisan ayında hazırladığı taslağa göre şekilleneceği öğrenildi. Söz konusu çalışma, sosyal medya sağlayıcılarına temsilci şartı öngörüyor. 

Buna göre, günlük erişimi 1 milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcılar, en az bir kişiyi Türkiye’de temsilci olarak belirleyecek. Temsilci, ilgili sosyal ağa dair tebligat, bildirim ve tebliğleri yerine getirecek. Temsilci belirlemeyen sosyal ağın ilk etapta internet trafiği bant genişliği, yüzde 50 daraltılacak. Yine temsilci atanmaması halinde daraltma oranı yüzde 95’e çıkarılacak. Sosyal ağ sağlayıcı, içerik şikayetlerine 72 saatte yanıt verecek. Aksi halde 100 bin Lira ile 1 milyon Lira arasında ceza uygulanacak. Cinsel istismar, müstehcenlik, kumar, dolandırıcılık, suça teşvik, terör propagandası ve hakaret gibi başlıklar yeni düzenleme ile sosyal medyada da suç sayılacak.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -