24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerVe sonunda Microsoft da Linux İşletim Sistemini duyurdu.

Ve sonunda Microsoft da Linux İşletim Sistemini duyurdu.

Microsoft bugüne kadar masaüstü bilgisayarlar dışında da hemen her platformda olmaya çalıştı ancak ne yazık ki sadece Masaüstü işletim sisteminde başarılı oldu diyebiliriz. Örneğin telefonlar için olan sürümler beklenen başarıyı sağlayamadı. IoT’de de şansını deneyen Microsoft sonunda doğru yolu bularak düşük güçlü donanımlarda Micsoft Windows çalıştırmaktan vaz geçti ve Microsoft  Azure Sphere platformunu Linux’a dayandırmaya karar verdi.

Bu Redmond için bir ilk ve gerçekten birşeylerin değiştiğini gösteriyor. Türkçe tabiri ile “başımıza taş yağacak” durumu bir nevi.

Microsoft RSA güvenlik konferansında ilk Linux duyurusunu yaptı. Özellikle IoT cihazları güvende tutmak çin artık Linux’a güvenecek. Microsoft Azure Sphere platformunu üç seviyede yönetecek: Donanım, yazılım ve bulut.

Donanım düzeyinde, Microsoft bir dizi Azure Sphere sertifikalı mikrodenetleyici planlıyor.  Özel mikrodenetleyiciler, Microsoft Research ve lisanslı telifsiz üreticiler tarafından tasarlanacaktır. İlk Azure Sphere yongası olan MediaTek MT3620 yakında piyasaya sunulacak.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=lki7HOOkFjU{/youtube}

Yazılım düzeyi, Microsoft’un Linux ile karanlık tarafa geçtiği yer. Azure Sphere OS, düşük güçlü cihazlar için optimize edilmiş özel bir Linux çekirdeği kullanacak ve saldırılardan korunmak için entegre bir güvenlik monitörü içerecek.

 

 

 

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -