23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerWindows 12, Haziran 2024'te gelebilir

Windows 12, Haziran 2024’te gelebilir

Microsoft, Windows işletim sistemi için büyük bir güncelleme hazırlığında. Şu anda sürüm 11’de olan şirketin bilgisayar kullanıcı deneyiminde Windows 12 ile yeni bir eşiğe geçmesi bekleniyor. Yapay zeka ‘tarafından’ geliştirilen Windows 12 işletim sistemi üretken yapay zeka, geniş dil modelleri, GPT entegrasyonu ve fotoğraf düzenleyiciler gibi yapay zekaya fayda sağlayabilecek diğer birçok özelliği aktif olarak kullanacak.

Windows 12’nin 2024’te piyasaya sürüleceğine dair onay ise PC sözleşmeli üretici Quanta’nın kurucusu ve başkanı Barry Lam ile Acer’ın başkanı ve icra kurulu başkanı Junsheng (Jason) Chen’in yorumlarını analiz eden Taiwanese Commercial Times‘dan geliyor.

Her ikisi de yapay zekanın öneminin ve yapay zekalı bilgisayarların Windows’un bir sonraki sürümüyle birlikte geleceğinin altını çiziyor. Söylenene göre Windows 12’nin lansman tarihi Haziran 2024 olarak belirlenmiş. Bu zaman çerçevesinde donanım satıcılarının her silikon blokta yapay zeka işleme öğelerini içeren SoC’leri piyasaya sürmeleri bekleniyor. Örneğin Qualcomm, Windows 12’nin iddia edilen yayın planına uygun olarak Snapdragon Elite X SoC’lerini 2024 ortasında piyasaya sürecek. NVIDIA, AMD ve diğerlerinin de yeni nesil PC yongaları için bir Arm seti kullanacağı gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -