22.9 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerXbox Series X'de 12 TFLOP'luk GPU olacağı kesinleşti

Xbox Series X’de 12 TFLOP’luk GPU olacağı kesinleşti

Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X‘de 12 TFLOP‘luk GPU olacağını resmi olarak doğruladı. Yeni yapılan paylaşımda konsolda donanım hızlandırmalı ışın izleme (Ray-tracing) teknolojisinin yer alacağı ve 12 TFLOP gücünde yeni nesil GPU olacağına vurgu yapılıyor.

 {youtube}https://youtu.be/0tUqIHwHDEc{/youtube}

Microsoft ayrıca konsol hakkında bazı yeni detayları da meraklıları ile paylaştı. Xbox Series X mevcut nesildeki oyunlara getirilecek güncellemeler ile eski oyunlar için de konsolun tüm gücünden faydalanılmasına imkan tanıyacak. Yeni konsolun Xbox One’nın işlemcisinden 4 kat, GPU’sundan ise 8 kat daha güçlü olduğu düşünülünce bu iyileştirmelerin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu sayede eski neslin oyunları sorunsuz bir şekilde 4K çözünürlük ve 60fps performansında oynanabilir. Doğal olarak tüm Xbox oyunlarına destek verileceğini de hatırlatmakta fayda var.

Xbox Series X’de AMD’nin Zen 2 ve Radeon RDNA 2 mimarisine dayanan özel olarak tasarlanmış bir CPU yer alacak. Yine oyun yüklemeleri ve performansında oldukça etkili olacak NVMe SSD8K’da 120fps oyun deneyimi konsolun vaat ettikleri arasında yer alıyor. Microsoft aynı zamanda HDMI 2.1 desteğinin bir parçası olarak X Serisi’nde Otomatik Düşük Gecikme Modu (ALLM) ve Değişken Yenileme Hızı (VRR) gibi özelliklerin yer alacağının da altını çiziyor.

Donanım özelliklerinin yanı sıra Microsoft yeni nesil Xbox X Serisi’nde “hızlı devam” özelliğinin yer alacağını duyurdu. Bu sayede Xbox Series X sahipleri askıya alınmış bir durumda birden fazla oyuna devam edebilecekler. Oyunlar arasında geçiş yapmak veya bekleme modundan çıkmak için büyük bir gelişme olduğunu söylemek mümkün.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -