23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerXiaomi yeni 75-inç 4K 120Hz QLED TV'sini duyurdu

Xiaomi yeni 75-inç 4K 120Hz QLED TV’sini duyurdu

Xiaomi, 75-inç büyüklüğündeki yeni amiral modeli Mi TV Q1‘ü tanıttı. Devasa boyutuyla dikkat çeken bu model 4K çözünürlüğe sahip ve HDR içerikleri için hem Dolby Division hem de HDR10+ teknolojilerine destek veriyor. Android 10 yüklü olarak gelecek QLED TV aynı zamanda 120Hz yenileme hızı sunan yeni HDMI 2.1 arayüzünü kullanıyor.

MediaTek MT9611 yonga setini temel alan TV’nin QLED paneli Full Array Local Dimming teknolojisine sahip ve 192 karartma bölgesi ile geliyor. Bu da maksimum kontrastı 10000: 1 gibi yüksek bir değere çıkarıyor. Xiaomi, MI TV Q1’in NTSC renk alanında % 100 ve 1.07 milyar renk kapsamına sahip olduğunu söylüyor. Android 10 işletim sistemini kullanacak TV’de Netflix ve Amazon Prime ön yüklü olarak gelecek. Yine hem Google Assistant hem de Amazon Alexa‘ya destek verilecek. 

Sahip olduğu özelliklerin yanı sıra Xiaomi’nin Mi TV Q1 modeli fiyatıyla da dikkat çekiyor. Aynı sınıfta yer alan Samsung Q80T, 2850 avro fiyat etiketine sahipken Mi TV Q1 için 1300 avro fiyat belirlenmiş. Ortadaki tek sorun ise Xiaomi’nin TV’yi sadece birkaç ülkede sınırlı süreli olarak satacak olması. İspanya, Almanya, İtalya ve Fransa bu ülkelerin arasında yer alıyor. Amerika’da ise satışa sunulmayacak.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -