17.2 C
İstanbul
16 Ekim 2024 Çarşamba
Ana SayfaMobilAndroid 16'nın kod adı Baklava oldu!

Android 16’nın kod adı Baklava oldu!

Google’un Android 16 sürümü için “Baklava” kod adını kullanacağı kesinleşmişe benziyor. Bu bilgi Android Açık Kaynak Projesi (AOSP) kodunda bulunan bir referanstan geliyor. Bildiğiniz gibi Google, Android sürümlerini tatlı adlarıyla adlandırma geleneğini sürdürüyor. Örneğin, Android 15’in “‘Vanilla Ice Cream” olarak adlandırıldığı biliniyor. Google’un Android 16’nın resmi adını henüz açıklamadığını belirtmekte fayda var ancak “Baklava” kesin gibi duruyor.

Resimlerde görüleceği üzere AOSP kodunda bulunan referans, haberi doğrular nitelikte; min_sdk_version alanı Android 15 için VanillaIceCream olarak ayarlandığı gibi Android 16 için de Baklava olarak adlandırılmış.

Öte yandan Google’un Android 15 güncellemesini 15 Ekim’de resmi olarak yayınlaması bekleniyor. Hali hazırda yeni Pixel 9 ve Pixel 9 Pro modelleri Ağustos ayında piyasaya sürülmüş ve bu modellerde Android 15 çalışır durumda.

Bahadır Yaramış
Bahadır Yaramışhttp://hardwaremania.com
Teknoloji dünyasına her zaman ilgi duyan biriyim. Oyunlarla tanışmam çocukluğumla başladı ve bu aşkım hiç azalmadı. Teknolojiyi yakından takip etmek benim için bir tutku ve problem çözme becerilerimi sık sık oyunlar ve teknoloji projeleri üzerinde kullanıyorum.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -