24 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMicrosoft, Xbox'ın Auto HDR özelliğini Windows'a getiriyor

Microsoft, Xbox’ın Auto HDR özelliğini Windows’a getiriyor

Microsoft yeni nesil Xbox konsollarında sunduğu Auto HDR özelliğini 1000’den fazla PC oyununa eklemeyi planlıyor. Windows 10‘da Xbox Series S ve X konsollarında olduğu gibi çalışan Otomatik HDR özelliği şu an test aşamasında. Otomatik HDR’yi etkinleştirmek için uyumlu bir HDR monitörümüz olduğu sürece çok sayıda DirectX 11 ve DirectX 12 oyununda HDR desteği olmasa bile Yüksek Dinamik Aralığı (HDR) alabileceğiz.

 {youtube}https://youtu.be/Ohrfhr6xIQA{/youtube}

Otomatik HDR özelliğini Windows Insiders için yayınlanan en son Windows 10 test yapısında (21337) etkinleştirmek mümkün. Otomatik HDR şimdilik sadece önizleme aşamasında ve bazı DirectX 11/12 oyunları henüz desteklenmemekte. Microsoft ayrıca performansı optimize etmek ve bazı sorunları düzeltmek için de çalıştığının altını çiziyor. Buna ek olarak Otomatik HDR’ın uygulanması için bir miktar GPU işlem gücü gerekliliğine de vurgu yapılıyor. Yeni güncelleme Otomatik HDR özelliğinin yanı sıra Windows 10’un en son test sürümünde Sanal Masaüstlerinde iyileştirmeler, yeni Dosya Gezgini düzen güncellemesi ve Not Defteri gibi bazı yerleşik uygulamalarda değişiklikler içeriyor.

Otomatik HDR’yi Yapılandırma; Ayarlar’ı açın, ardından Sistem-> Ekran’a gidin Windows HD Renk Ayarları bağlantısını tıklayın, aşağı kaydırın ve ‘HDR Kullan’ geçişini bulun. HDR Kullan geçişi etkinleştirilmişse, Otomatik HDR geçişi görünecektir.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -