22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerMSI, Radeon RX 6800 serisi ekran kartlarını duyurdu

MSI, Radeon RX 6800 serisi ekran kartlarını duyurdu

MSI, AMD’nin yeni nesil RDNA 2 Gaming mimarisi ile donatılmış Radeon RX 6800 serisi ekran kartlarını duyurdu. MSI Radeon RX 6800 ve Radeon RX 6800 XT ekran kartları inanılmaz bir görsel gerçeklik ve gelişmiş özellikleri ile yepyeni performans seviyeleri ve heyecan verici bir 4K oyun deneyimini hedefliyor.

MSI Radeon RX 6800 serisinin kalbini oluşturan AMD RDNA 2 gaming mimarisi, performans ve verimlilik arasındaki mükemmel dengeyi sağlamak üzere tasarlandı. Yüksek hız ve güç verimliliği alanında bir dönüm noktası oluşturan bu kartlar düşük güç tüketiminde çok daha yüksek performans sunabilmek üzere üretildiler. Veri taşıma işlemlerini, gecikmeyi ve güç tüketimini minimum seviyede tutan yeni arabellek hiyerarşisine ek olarak DirectX 12 Ultimate desteği sayesinde bu kartlar Ray Tracing, hesaplama ve raster efektlerinin gücü ile oyunlara yepyeni bir gerçeklik seviyesi kazandıracaklar.

  • AMD Infinity Cache – Yüksek performanslı, son seviye veri arabelleği, oyunları 4K ve 1440p çözünürlüklerde en yüksek detaylarda oynamak için uygun. 128 MB yerleşik arabellek, gecikme ve güç tüketimini büyük ölçüde azaltarak geleneksel mimari tasarımlarına göre çok daha yüksek bir genel oyun performansı sunuyor.
  • AMD Smart Access Memory – AMD Ryzen 5000 serisi işlemcilere, AMD B550 ve X570 anakartlara ve Radeon RX 6000 serisi ekran kartlarına özel bir işlev olan bu bellek teknolojisi, AMD Ryzen işlemcilerde yüksek hızlı GDDR6 grafik belleğine daha hızlı erişim sağlayarak CPU işleme hızını, dolayısıyla genel oyun performansını arttırıyor.
  • DirectX Raytracing (DXR) – Her işleme biriminde yüksek performanslı, sabit işlevli bir ışın izleme işlevi olan Ray Accelerator motoru bulunan AMD RDNA 2 tabanlı ekran kartları, DXR ile gerçek zamanlı ve son derece gerçekçi ışıklandırma, gölgelendirme ve yansıma yeteneklerine sahip. Hibrit render özelliği kazandıran AMD FidelityFX ile bir arada kullanıldığında bu kartlar, geliştiricilere hem önceden hazırlanmış raster görselleri, hem de ray tracing ile tasarlanmmış efektleri bir arada kullanma fırsatı sunarak görsel kaliteyi ve yüksek performansı optimize etme olanağı tanıyor.

GAMING TRIO ekran kartları yepyeni bir görünüm kazanırken oyuncuların uzun süredir güvendiği performans, soğutma ve düşük gürültü özelliklerini de koruyorlar. Mystic Light ekran kartının dış görüntüsünü zenginleştiriyor ve Dragon Center yazılımı üzerinden kontrol edilen Mystic Light Sync ve Ambient Link özellikleri ile ışıklandırmayı PC’nin diğer bileşenleri ile senkronize etme olanağı sunuyor.

  • Torx Fan 4.0 – Yeni fan tasarımında, hava akımını yenilenen TRI FROZR 2 soğutma sistemine doğru yoğunlaştıran fan çiftleri, dışarıdan bir kayış ile birbirine bağlandı.
  • Core Pipes – GPU ile maksimum temas oluşturmak için yüksek hassasiyet ile hesaplanarak üretilen borular, ısıyı heatsink boyunca yayarak optimal soğutma sağlıyor.
  • Grafen alaşımlı Backplate – Mat yüzeye sahip backplate, ekran kartını yapısal olarak güçlendirirken aynı zamanda termal yastıklar sayesinde pasif soğutma sağlıyor.

Radeon RX 6800 serisine ait referans ürünlerin satışına başlanmış durumda. Radeon RX 6800 GAMING TRIO serisi ise 25 Kasım 2020‘den itibaren rafları doldurmaya başlayacak.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -