22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerPlayStation 5, 2020'nin sonunda geliyor!

PlayStation 5, 2020’nin sonunda geliyor!

Sony, PS Blog‘u üzerinden paylaştığı haber ile yeni nesil oyun konsolu olacak PlayStation 5‘in çıkış tarihini resmi olarak duyurdu. Playstation oyuncuları yeni konsollarına 2020 tatil döneminde ulaşacaklar.

Çıkış tarihinin yanı sıra konsol hakkında bazı bilgiler de netleşmeye başladı. Örneğin PS4’ün en büyük eksikliklerinden bir tanesi olan 4K Blu-ray oynatma desteği PS5’in yetenekleri arasında olacak. Yine oyunlar için bir mihenk taşı niteliğindeki ray-tracing teknolojisine de destek verilecek. Oyuncuların en büyük isteklerinden bir tanesi olan geriye dönük oyun uyumluluğunun da PS5 ile gelmesi bekleniyor. SSD‘ye geçiş sayesinde ise çok daha kısa süreli yükleme zamanları oyuncuları bekliyor olacak.

  {youtube}https://youtu.be/UwqB2uxEY4k{/youtube}

Elbette yenilikler bunlarla sınırlı olmayacak. Sony yeni konsolunda oyun kolunu tamamıyla yeniliyor. Artık DualShock ile alışılmış ‘titreşim’ özelliği yerini ‘haptic’ dokunmatik geribildirimlere bırakacak. Sony bu özellik hakkında ‘Bir yarış otomobiliyle duvara çarpmak ve futbol sahasında mücadele etmek çok farklı hissettirecek.’ diyor. 

Kolda yer alacak ikinci yenilik ise tetikleme düğmelerine (L2 / R2) dahil edilmiş olan uyarıcılar olacak. Bu sayede geliştiriciler tetikleyicilerin direncini programlayabilecek. Bu sayede bir yay çekme ve ok atma hissi ile bir arazi aracını kayalık arazide hızlandırabilme gibi yetenekler oluşturulabilecek. Haptiklerle birlikte bu özellik de çeşitli eylemleri daha iyi simüle etmek için kullanılabilecek. Sony yeni kolun ilk örneklerinin geliştiricilere çoktan gönderildiğini de ekliyor. Öyle ki kolun yeni yetenekleri Playstation 5 geliştirici kitinde GT Sport ile sergileniyormuş. Konuyla ilgili Wired‘da yayınlanan röportajda; ‘Pist ve kirli bir arazi arasında ilerlerken her iki yüzeyi de hissedebiliyordum.’ deniyor.

Elbette bu özellikler oyuncular için büyük önem taşıyor. Konsolun çıkmasına bir yıla yakın bir süre varken şimdiden kenara ufaktan para koymanın vakti gelmiş gibi gözüküyor. Ne diyelim, oyuncular kazansın!

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -