22.5 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerWindows 10'a gelecek yeni güncelleme ile GPU seçimi mümkün olacak

Windows 10’a gelecek yeni güncelleme ile GPU seçimi mümkün olacak

Microsoft, Windows 10 için yayınlayacağı yeni güncelleme ile kullanıcıların performans yapılandırmaları için ekran kartlarını (GPU) seçmelerine izin verecek. Windows 10 build 20190‘nun ön inceleme sürümünde yayınlanan özelliğe göre sistemde yer alan dahili veya harici GPU’lar grafik seçeneklerinden düzenlenebilecek. Böylece kullanıcılar yüksek performans veya güç tüketimi için tercihlerini Windows 10 içinden de yapabilecekler.

Bu seçeneklerden ilki kurulu seçenekler arasında eldeki görev için en iyi GPU’yu otomatik olarak seçebilecek. Örneğin bir Intel iGPU veya harici GPU, bu sayede web’de gezinme veya üretkenlik için işletim sisteminin daha az güç tüketmesi yada oyun gibi işler için yüksek performans belirlenebilecek. Eğer bu tür bir kontrolü işletim sisteminin kendisine devretmek istemiyorsanız da belirli bir uygulama için hangi GPU’yu etkinleştireceğinizi kendiniz seçebilirsiniz. Bu değişiklikleri ‘Grafik Ayarlarında‘ Ayarlar paneli aracılığıyla yapmak mümkün. Buna ek olarak daha önce yayımlanan Windows 10 güncellemesiyle hem AMD hem de NVIDIA grafik kartlarında donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasının aktif edildiğini de hatırlatalım.

 

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -