23.2 C
İstanbul
27 Temmuz 2024 Cumartesi
Ana SayfaHaberlerPNY'nin DDR5 ramleri 2021'in 4. çeyreğine hazır

PNY’nin DDR5 ramleri 2021’in 4. çeyreğine hazır

PNY yeni DDR5 ramleri için performans serisini duyurdu. İlk olarak DDR5-4800MHz kitiyle 2021’in 4. çeyreğinde raflardaki yerini alacak. Yeni PNY Performance DDR5 RAM‘leri 16GB modüller halinde satışta olacak. Sonrasında 4800MHz’den yüksek hızlara sahip 32GB ve 64GB kitlerin de gelmesi bekleniyor.

DDR5 RAM‘ler ultra düşük voltaj ile 1.1v‘de çalışacak ve tek kalıp ECC desteğine sahip olacak. DDR5 bellekler, DDR4 belleklerin voltaj dönüşümünü işlemek için anakartlara güvenmesine kıyasla voltaj aşınmasını azaltan ve daha az gürültü oluşturan modül üstü dönüştürme özelliğine sahip. Modül üzerindeki PMIC (Güç Yönetimi IC) sayesinde, DDR5 bellekler hız aşırtma desteği ve voltaj ayarlamaları için daha fazla boşluk payına da sahip.

Intel’in yeni nesil Alder Lake CPU’ları, Intel anakartlarda DDR5 desteğine sahip olacak ve bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek. AMD tarafında ise yeni nesil Zen 4 tabanlı Ryzen 6000 serisi CPU’larının piyasaya sürülmesiyle 2022 ve sonrasında DDR5 bellek desteğini sunması bekleniyor.

HWM
HWMhttps://hardwaremania.com
Yoda is a revered former Jedi Master who spent the last years of his life on Dagobah. The nine-hundred-year-old Jedi master trained Jedi knights for eight centuries.
Benzer İçerikler

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Haberler

Son Yorumlar

- Advertisment -